Ship chandler

Notiunea de "ship chandler" se refera la un comerciant care se specializeaza in a oferi bunuri necesare si echipamente pentru nave.

Pentru ambarcatiunile traditionale erau necesare bunuri ca: colofoniu, terebentina, gudron, smoala, ulei de in, ulei de balena, lac, sfori, franghii si funii, canepa, diverse instrumente (toporisca, topor, ciocan, dalta, lanterna, cuie, maturi), produse alimentare, produse din piele si hartie.

Furnizarea acestor produse era esentiala pentru existenta si dinamica sociala si politica a porturilor si regiunilor inconjuratoare.

In zilele noastre, comerciantul "ship chandler" aprovizioneaza cu produse alimentare, produse de uz gospodaresc, produse din hartie etc , navele petroliere, cargo si navele conventionale care transporta marfa vrac. Avantajul navelor si a armatorului de a apela la un astfel de comerciant reprezinta valorificarea timpul si a costurilor eficace.

De obicei, armatorul are o linie de credit cu comerciantul, iar comerciantul furnizeaza produsele din pietele locale. Trebuie tinut cont de faptul ca timpul de acostare al navelor este scurt, astfel aprovizionarea si livrarea produselor trebuie sa fie rapida, intarzierea navelor  ar initia  costuri ridicate.

AMS Freight & Logistics concentrandu-se mereu pe imbunatatirea portofoliului de servicii, printr-o companie afiliata, ofera servicii de aprovizionare si livrare cu produse alimentare, produse menajere, articole de plastic si hartie, combustibili si alte produse diverse.

In acest sens, va stam la dispozitie in urmatoarele porturi:

Constanta, Midia, Mangalia - Marea Neagra

Galati, Braila, Tulcea si Sulina - Dunare

Bourgas, Varna


browser and hit stats