Transport aerian

La fiecare minut, în lume, 20 de tone de mărfuri îsi i-au zborul cu avionul. Fara indoiala caracteristica esentiala a serviciul aerian este Viteza.

Astfel, transportul aerian devine o componenta vitala in multe dintreretelele logistice internationale, esential in gestionarea fluxului de mărfuri, energie, informatii si alte resurse, cum ar fi serviciile, oamenii si produsele de la sursa de productie până la piata de vanzare.
Se poate transporta aproximativ orice doriti pe calea aerului: scrisori, pachete, cai, masini, echipamente de constructii si chiar alte avioane pot fi expediate prin intermediul transportului aerian.
Transportul aerian poate fi împărtit în trei categorii principale:

  • marfuri, ce sunt expediate pe liniile aeriene de pasageri
  • marfuri, ce sunt expediate in avioane dedicate
  • incărcături uriase ce ce sunt expediate in aeronave special

Avioane de marfa

Companiile de transport cum ar fi FedEx si UPS detin mai multe tipuri diferite de avioane pentru marfa. Unul dintre cele mai mari este Boeing 747. Cand este configurat ca un avion de marfa, Boeing 747-400 poate stoca aproximativ 26,000 picioare cubice (736 m3) de marfă. Asta e cam la fel de mult cat pot transporta cinci semi camioane.
747-400 poate stoca 30 de paleti de mărfuri pe nivelul principal. Paletiiau dimensiunile 96x125 inci (2.40x3.20 m) si până la 120 inci (3.05 m) inaltime. Pentru transportul cailor, există containere speciale numite “airstables” care se conectează la paleti si se potrivesc în cală. La nivel inferior, avionul poate detine încă cinci paleti, împreună cu 14 containere special amenajate, fiecare până la 64 de inci (1.60 m) înăltime. Toate aceste marfuri sunt încărcate prin trape aflate în partea laterala a avionului.Dar pentru transportul partidelor foarte mari de marfa, este nevoie de un super transportor.

Super Transportoare

Aceasta este o clasă de avioane proiectate exclusiv pentru deplasarea obiectelor foarte mari. Dacă doriti sa transportati un elicopter, sau chiar un avion, atunci aveti nevoie de un super transportor.
Acest avion are construita o suprafata imensa destinata marfii,situata chiar deasupra cabinei, permitand astfelumplerea peaproape întreaga lungime a avionului. Usa imensa din partea din fată a calei, se deschide suficient de larg pentru a face loc marfurilor agabaritice – daca un obiect incape in avion, va incapea si pe aceasta usa.
Acest avion poate transporta aproximativ 47 tone de marfă. Este mult, dar nu suficient pentru a transporta, să zicem, un tanc militar. Un tanc militar poate cântări 65 de tone sau mai mult. Pentru asa ceva, aveti nevoie de un avion de transport si mai mare.

Cel mai mare transportor din lume

Cel mai mare avion de transport din lume este Antonov AN-225. Cu o capacitate de peste 250 de tone, acest avion poate transporta nu doar unul, ci trei sau patru tancuri militare.
Acest avion a fost initial conceput pentru a transporta versiunea ruseasca a navetei spatiale. Planurile de transfer au fost puse în asteptare, iar avionul a fost construit la începutul anilor 1990. Avionul a fost recent restaurat, si afăcut primul zbor de test pe 7 Mai 2001. Anvergura aripilor este aproape lungimea unui teren de fotbal, iar in cala de marfă incap 80 masini.
Deci, am vazut avioane carepot transporta orice, de la carti postale pana la tancuri militare. Într-adevărse poate transporta orice!
AMS Freight & Logistics oferă o gamă completă de servicii de transport aerian de mărfuri, inclusiv (fără a se limita la):

  • livrari DOOR TO DOOR
  • livrari DOOR TO AIRPORT
  • livrari AIRPORT TO AIRPORT
  • livrari AIRPORT TO AIRPORT si/sau DOOR TO DOOR disponibile atât pentru importuri cat si pentru exporturi
  • transporturi de marfă din/spre orice locatie din lume
  • procesul si procedurile documentatiei aferente

browser and hit stats